Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016



Πώς το κάνουμε:

  1. Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό
  2. Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να "ξεπικρίσουν" .
  3. Τέλος βάζουμε σε γυάλινο βάζο χυμό λεμονιών με αλάτι και λίγη "άρμη"ι είναι έτοιμες για φάγωμα ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΡΕΤΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΞΕΠΙΛΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν διατηρούνται για πολύ καιρό...αν θέλετε να "κρατήσουν περισσότερο βάλτε 2 δάχτυλα λάδι στο βάζο που θα τις φυλάξετε για μην μπαίνει αέρας...

Πώς το κάνουμε:

  1. Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
  2. Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να "ξεπικρίσουν".
  3. Τέλος βάζουμε σε γυάλινο βάζο χυμό λεμονιών με αλάτι και λίγη "άρμη" από τη λεκάνη που είχαμε τις ελιές και είναι έτοιμες για φάγωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν διατηρούνται για πολύ καιρό...αν θέλετε να "κρατήσουν περισσότερο βάλτε 2 δάχτυλα λάδι στο βάζο που θα τις φυλάξετε για μην μπαίνει αέρας...μπορείτε εκτός από το να τις φάτε έτσι να τις μαγειρέψετε με τις σουπιές, με κουνέλι, με πέρδικες....

Πώς το κάνουμε:

  1. Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
  2. Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να "ξεπικρίσουν".
  3. Τέλος βάζουμε σε γυάλινο βάζο χυμό λεμονιών με αλάτι και λίγη "άρμη" από τη λεκάνη που είχαμε τις ελιές και είναι έτοιμες για φάγωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν διατηρούνται για πολύ καιρό...αν θέλετε να "κρατήσουν περισσότερο βάλτε 2 δάχτυλα λάδι στο βάζο που θα τις φυλάξετε για μην μπαίνει αέρας...ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΠΙΚΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΕ ΛΙΓΟ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΜΕ........" ΠΑΡΕΟΥΛΑ" ΜΕ ΠΑΣΤΗ ΛΑΚΕΡΔΑ(ΠΑΛΑΜΙΔΑ) ΚΡΕΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΧΝΙΣΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου